top of page
Gri, Dağınık, Dünysa Sanat Günü İnstagram Hikayesi (Sunum (169)) (6).jpg

Afet ,Toplumsal Uyarı Anons ve Siren Çözümleri

Olası afetlerde halkın uyarı ve bilgilendirilmesi için gsm telefonlar , radyo ve TV  , sosyal media  kullanılmaktadır. Peki ya teknik altyapı zarar görür , enerji ve haberleşme sorunları yaşanırsa bu süreç nasıl yönetilecek. 

Yaşanması muhtemel tabii afetler , Savaş halleri , Terör saldırıları , Mega şehirlere özel problemler vb tüm durumlarda Halkın hızlıca uyarılması , Riskin yönetilmesi , Bilgilerin merkezi olarak ulaştırılmasını sağlayan siren ve uyarıların yapılabildiği merkezi ve altyapı bağımsız çözümler sunmaktayız.

Çözümümüz Analog VHF/UHF radyo şebekeleri, DMR (TDMA) ve NXDN (FDMA) standartlarındaki dijital radyo şebekeleri ve IP ağları (LAN/WAN, VPN) aracılığıyla kontrol edilir. Aynı zamanda, klasik telefon hatlarını veya özel hatları kullanan sistemlerin yanı sıra GSM, GPRS, 3G, 5G CDMA, TETRA, WiMax tabanlı ve LTE teknolojilerine dayalı kablosuz çalışan sistemler ile entegrasyon için de uygundur. Olası şebeke enerjisinin kesilmesi senaryosunda yedek akü ve opsiyonel solar enerji kaynakları ile  aktif şekilde çalışmaya devam eder .

Yapılacak anons ve sirenler hazırlanacak senaryo ile otomatik devreye girebildiği gibi  merkezi  afet kontrol birimi tarafından lokasyon bağımsız kontrol edilebilir. Bölgesel afet yönetimi için mobil kontrol merkezleri ile bölgesel yönetim seçeneği sunulabilmektedir

 

Sistemlerimiz 10.000 kişinin yaşadığı küçük bir kasabadan 20.000.000 kişinin yaşadığı mega şehirlere ve Tüm ülkenin geneline tek merkezden kontrol edilmesini sağlayacak yapıdadır.  

Sisteminin içinde, ölçme dönüştürücüleri ve/veya aktüatörleri (örn. meteroloji istasyonları, gaz dedektörleri, kirlenme dedektörleri, su seviyesi göstergeleri, kapılar, kumanda ekranları, ışık sinyalleri veya yanma gazı boşaltma sistemi, vb) bağlamak mümkündür.

Toplumsal Uyarı Anons ve Siren Çözümleri


Afet ,Toplumsal Uyarı Anons ve Siren Çözümlerinin Avantajları

·         Genel ya da genel olmayan IP ağlarını kullanarak iletim.
·         Dijital radyo-telefonları kullanarak iletim (kanal kapasitesi, veri kesinliği, geniş yayın alanı sağlayarak ancak bunlarla sınırlı olmaksızın).
·         Daha yüksek veri güvenliği: digitexCZK/IP® sisteminde verilerin kodlanması, örn. banka sistemlerinde kullanılan SSL iletimlerindeki kodlama ile aynıdır. bağlandığı merkezi noktadaki bir sunucu ile sistem mimarisi. Sistem içinde çalışan birkaç eşdeğer dağıtıcı istasyonu ve birkaç muhtelif öncelik ve yetkilendirme istasyonu mevcut olabilir.
·         Çok seviyeli sistemler oluşturma olanağı (kat , bölge - il - ilçe türü kısıtlama yoktur).
·         Tüm sistem konfigürasyonunun verileri, SQL veri tabanına, sistem sunucusu üzerine kaydedilir.
·         Düşük servis maliyetleri.
·         Sirenlerin durumunu sistematik olarak güncelleyerek, bir harita ile güncel bir programın kullanılması ile rahat çalıştırma, veri tabanından Sesli siren rotasının tüm testleri (ses üreteci, kuvvetlendirici, iletken, konvertör) - belirli bir saatte tam bir testin otomatik olarak yapılması.
·         Bir sirenden sistematik olarak verilerin okunması (kapının durumu, güç kaynağı, pil gerilimi).
·         Siren seslerini ve yazılımı uzaktan güncelleme olanağı.
·         Diğer üreticilerin sirenleri ve sistemleri ile uyumluluk.
·         Artırılmış çalışma hızı ve sistem testi.
·         Tesis istasyonlarının ve dağıtıcı istasyonlarının
·         sirenler hakkında bilgiler (örn. parametreler, kurulum yeri ve tarihi, sorumlu taraf, yorumlar, resim, vb.).
·         Yüksek sistem ölçeklenebilirliği. Hem düz hiyerarşi hem de dikey yapılar oluşturma olanağı.
·         Ölçme dönüştürücülerini ve/veya aktüatörleri bağlama olanağı (örn. meteroloji istasyonları, gaz dedektörleri, kirlenme dedektörleri, vb.).
·         Ölçme verilerinin toplanması ve görüntülenmesi.

bottom of page